fbpx

Оказва се, че в България да имаш собствено мнение и да критикуваш властимащите е тежко престъпление!

Днес, 20 април, 2018 г. бях замерян с яйца. Бяха замеряни също адвокатът ми, синът ми и още неколцина граждани, които по случайност се оказаха до нас.

Това стана пред малко кафене на ул. „Позитано“ в столицата. Досами централата на БСП.

Току що бяхме излязли от съдебно заседание, на което съдът прекрати поредно дело, водено от прокуратурата срещу мен, Огнян Стефанов, журналист и създател на сайта Фрог нюз.

На съдията му трябваше малко повече от час, за да изброи слабостите на обвинителния акт. Актът бе представен и защитаван от двама прокурори, един от които заместник-началник на Специализираната прокуратура.

Няма да влизам в подробности, те не са толкова важни. Няма да давам квалификации и на обвинителите, може и да са достойни мъже. Може, но се съмнявам. Ако бяха, едва ли щяха да се подпишат под такова обвинениe. Тяхна работа. Един ден сигурно… Всъщност не е много сигурно…

За мутрите с маски, които ни замеряха с яйцата ми е думата. И те, като прокурорите, изпълняват нечие разпореждане. Не звучи добре това сравнение, но не е моя заслугата. Замерят с яйца периодично всеки, който критикува властта, прокуратурата и конкретно Борисов, Цацаров и Пеевски. Една от тези недодялани муцуни бе се вмъкнала в Съдебната палата и гордо ни заяви преди започване на заседанието, че е от медия на Пеевски и по-точно „отговарям за съдебните работи, така да се каже“. С него имаше младо момче, фотограф, което се опитваше да си свърши работата, оправдавайки, че така са му заповядали. Млад е, има шанс за него.

Оказва се, че в България да имаш собствено мнение и да критикуваш властимащите е тежко престъпление!

Така изглеждаше витрината на кафенето след атаката с яйца на пеевските "храбреци"...

Миналата година същите кретени или техни колеги разнасяха отрязани агнешки главички пред ВСС, за да се изгаврят с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов. Пак те обстрелваха с яйца майката на убитата „барета“ Шарков. Яйца хвърчаха и пред сградата на БТА, когато там даваха пресконференция от гражданското сдружение БОЕЦ и огласиха, че са откраднати 16 млрд лева от ДДС.

Цялатa власт е в ръцете им, цялата държава е в краката им и те пак са безсилни – опряха до младежи, готови за двайсетачка да замерят някого с яйца.

Не отидох в полицейското управление да пусна жалба срещу хората с маски, защото:

- В нито един от предишните случаи, въпреки наличието на камери, присъствали полицаи и охранители, както и свидетели, не бяха открити извършителите.

- Нямам доверие в правоохранителните органи. Още по-малко в прокуратурата, която се „радва“ на 6% обществено доверие. Но не в статистиката е проблема. Тези институции отдавна служат на партийни интереси и интереси на кръгове, чисто мафиотски.

- Всеки, който не е в реанимация, ще ви каже, че мутрите с маските, яйцата и агнешките главички, са хора от кочината, известна като модел и структури на един депутат милиардер, който превърна държавата в кочина.

Казвал съм и пак ще повторя съвсем отговорно: Да, преследван съм от властта и прокуратурата. Техните действия минават всички граници на закона дори при най-свободното му четене и интерпретиране. Това е позорно. Подлаган съм на унижения, предупреждения, заплахи и съвети да не критикувам триадата Борисов, Цацаров и Пеевски. Прибавете и Цветанов. И спецпрокурора Гешев. Представете си само каква власт е в ръцете на тези хора и някакъв журналист с неговите писания ги изнервя толкова, че хвърлят срещу него целия ресурс на институциите.

Оказва се, че в България да имаш собствено мнение и да критикуваш властимащите е тежко престъпление. За съжаление от натиска страдат също семейството ми, близки, колеги и дори адвокатите, които ме защитават.

Знам Кой праща младежите с яйцата. И вие знаете. Най-добре обаче знаят властниците и от прокуратурта. Затова и няма да се открие никога извършител, а още по-малко поръчител. В държавата на мутрите е така. Днес ни замерят с яйца, утре ще извадят нещо по-ефективно.

Огнян Стефанов / frognews.bg

Още статии в тази категория