Обявиха кандидатите за нов шеф на БНР

Вече са ясни кандидатите за генерален директор на Българското национално радио (БНР).

Днес Съветът за електронни медии (СЕМ) приключи с приемането на документите за избор на генерален директор на радоито.

Кандидатите са общо 13 кандидати – Петър Пунчев, Петър Волгин, Митко Димитров, Георги Василски, Валерий Тодоров, Светослав Костов, Христин Стрижлев, Васил Чобанов, Росланна Белчева, Жени Гаджалова, Александър Велев, Иво Тодоров и Михаела Божидарова.

Михаела Божидарова в момента е изпълнителен директор на БНР, Митко Димитров пък е шеф на радио “София”. Светослав Костов е журналист на радиото. Васил Чобанов е бивш директор на програма “Хоризонт” на БНР. Валерий Тодоров вече е бил генерален директор на радиото.

Петър Волгин, чието предаване “Деконструкция” бе свалено от ефир в края на миналата година, обяви, че ще се кандидатира за поста още в края на миналия месец. Тогава той коментира, че през последните три години ръководството на БНР, подкрепяно от шефа на СЕМ /в оставка/ Георги Лозанов, е направило “всичко възможно, за да съсипе БНР”.

Кандидатурата на Пунчев пък беше подкрепена журналисти от електронни медии, музиканти и експерти. Той е сред създателите първото частно радио у нас – FM+.

Друг от кандидатите – Христин Стрижлев в момента е член на Управителния съвет на БНР. Той и Пунчев заедно са създали радио “Фреш”.

Техническата комисия по обработването на подадените документи започва своята работа в понеделник. Неин председател е членът на СЕМ г-н Иво Атанасов.

Може да харесате и