Обезумял пловдивчанин преследва автомобил из целия град, наряза лицето на шофьора с нож

Мелето между водачите било спряно от случайни минувачи на кръстовище в Кършияка

Районният съд в Пловдив глоби мъж с 1200 лева заради хулигански действия, които се изразявали в нападение над шофьор с нож. Екшънът се е разиграл през май 2016 година.

Тогава пловдивчанин се е прибирал от село Труд по Карловско шосе с личния си автомобил „Хонда”, в това време осъденият мъж се включил в движението с „Опел Вектра” по шосето от АМ „Тракия”. Въпреки че не е ясно дали е възникнал някакъв конфликт между двамата, водачът с опела е бил видимо подразнен от поведението на другия шофьор.

При влизането си в града хондата се движела в крайна дясна лента, когато опела се изравнил с нея и водачът започнал да вика и сигнализира към другия шофьор да спре. Мъжът се притеснил и не спрял, а увеличил скоростта.

Достигайки до кръстовището на бул. „Васил Априлов” и бул. „Дунав”, хондата спряла на светофарната уредба. В този момент обезумелият мъж, минал край него, завил и спрял пред предницата на автомобила на свидетеля.

Изпадналият в амок мъж излязъл навън и започнал да се саморазправя с другия шофьор, като му се развикал и го нападнал с нож, като дори го порязал по лицето.

Нападнатият мъж се опитал да отнеме ножа на обвиняемия, като в това време от вектрата излязъл и още един мъж. Тримата се сблъскали, но по същото време се намесили водачи и пътници от други спрели леки автомобили, които разделили мъжете. Двамата нападатели се качили в опела и избягали от местопроизшествието.

След това обаче обезумелия мъж бил задържан от полицията, а срещу него е започнало дело за хулиганство. Съдът все пак е бил снизходителен срещу пловдивчанина и той е бил освободен от наказателна отговорност и глобен с 1200 лева.

Снимката е илюстративна

Източник: trafficnews.bg

 

Може да харесате и