Нинова иска да извади “суджука” от всяка община

“Ще гласуваме за оставката на Делян Добрев. Елена Йончева е изразила лично мнение, като е казала, че няма да я гласува.” Това заяви пред Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нинова акцентира върху това, че случаят в Хасково не е единичен. Според нея това е модел на управление на ГЕРБ и депутатът от ГЕРБ Александър Ненков е другият с кумове, кумици, съпруги и цялата рода. По думите ѝ “суджук гейт” е рекет върху бизнеса в цялата страна и това не е изолиран случай.

“Започваме национална кампания да се огласят такива случаи в цялата страна. Това е октопод, обрасъл цялата страна”, добави Нинова.

За изнесени подобни случай в Каварна, лидерът на БСП обясни, че хората, които са там, са избрани за общински съветници, а не са назначени.

“Аршинът е еднакъв за всички. Ще направим проверка.”

Нинова отрече да има нещо общо между прецизираното обвинение на прокуратурата срещу Румен Овчаров и изнесеното за “кум гейт” и Делян Добрев.

“Много добре вдигната топка, която няма как да не им я забия”, заяви Нинова по отношение на отправените вчера към нея въпроси от ГЕРБ за работата и заплатата на съпруга ѝ в “Лукойл”.

Тя заяви, че съпругът ѝ е напуснал всички държавни фирми и бордове, откакто тя е в активната политика. Лидерът на БСП припомни, че той е напуснал агенция “Митници” още по времето на Сергей Станишев. По времето на правителството на Пламен Орешарски е напуснал “ЕЛБИ Булгарикум”. Заплатата му в “Лукойл” била по-малка от депутатската.

Нинова отрече “Лукойл” да е спонсорирал кампанията на БСП.

На обвиненията на ГЕРБ, че е в конфликт на интереси, когато е гласувала закони за горивата, отговори, че закон за горива няма, а по другите закони, за които е обвинена че е гласувала, е гласувала против. Един път е гласувала “за” падане на акциз за гориво, защото това е в интерес на хората.

“Партията се съпротивлява той да понесе отговорност, защото всички са част от това”, така Нинова коментира силната подкрепата за Добрев.

Тя отказа да коментира трябва ли президента Радев да разпише указа за назначаване на шеф на ВАС.

По казуса “ЕМКО”, Нинова заяви, че за тях са важни работните места и дали държавата ще бъде ощетена. От БСП ще сигнализират прокуратурата да провери дали министърът на икономиката е застрашил държавния интерес на международните пазари. Според нея правителството греши като се намесва.

Корнелия Нинова беше категорична, че няма да се извини на съдиите, заради изказването ѝ по случая с присъдата на шведа Ралф Сундберг, ритнал камериерка в хотел в “Слънчев бряг”. Тя ще поиска среща с главния прокурор и Съюза на съдиите, за да се реши законът ли пречи или те не го прилагат.

 

Може да харесате и