fbpx

Netflix за първи път закупи българска продукция

Netflix за първи път закупи българска продукция. Става дума за филм Nightworld, сниман именно у нас, чието действие се развива в София.

За това съобщи на профила си във Facebook италианският продуцент Лорис Курчи, пише днес webcafe.bg.

"Велика сутрин за българската филмова индустрия. Току-що получих потвърждение, че нашият филм "Nightworld" ще се появи в Netflix North America следващия петък, 16 февруари. Това е първата в историята българска продукция, закупена от американската мрежа", написа той.

Той е и сред сценаристите на филма като в екипа попада още и българинът Димитър Христов. Зад филма стои и българската продуцентска къща Open Frames на Магърдич и Джуди Халваджиян.

В една от главните женски роли е звездата от "Скъпи наследници" Лорина Камбурова.

"Преди няколко месеца „Nightworld” стана първият български филм, прожектиран по кината в Северна Америка. Сега е първият български филм, закупен от мастодонта Netflix. Това е огромен успех за нас, но е само първа стъпка от дългосрочните ни планове. Една от целите ни е да започнем съвместно производство на филми с компании от ранга на Lionsgate и да произвеждаме сериали за Netflix. Пробивът ни на Американският пазар е доказателство, че успеха ни вече 20 години в България не е случаен", похвалиха се Маги Халваджиян и Асен Чанков от компанията-продуцент на филма.

Европейската премиера на лентата е на фестивала "FrightFest" в Лондон през август 2017 г.

Една от главните роли във филма е поверена на култовия американски актьор Робърт Инглънд (емблематичната му роля е тази на Фреди Кругър от оригиналната поредица в 4 заглавия "Кошмари на Елм Стрийт", 1984 - 1988).

Самата лента разказва за Брет Андерсън (Джейсън Лъндън) - бивш полицай от Лос Анджелист, който се мести в България, за да се заеме охраната на стар блок в София. След като поема поста, около него започват да се случват множество необясними и страховити събития. Това го кара да задълбае в зловещата история на сградата и изучава собствениците и бивши работници в нея. Скоро Брет разкрива зла сила, вградена в основите на блока, която се мъчи да се освободи и да навлезе в нашия свят.

 

Още статии в тази категория