Не бил таксиджия, а таксиджийка. Изнасилвачът – в ареста!

Насилникът имал богато криминално минало.

Софийският районен съд остави в ареста рецидивист, изнасилил жена таксиметров шофьор. По-рано вчера бе съобщено, че насилникът е мъж, водач на таксиметров автомобил, но историята се оказа друга.

Нападението станало в столицата, в нощта срещу събота, тогава 30-годишният Валентин взима такси от стоянка в столичния квартал “Дружба”. Зад волана е 48-годишна жена. Обикалят квартала и клиентът иска колата да спре до блок №257.

Там клиентът извлякъл жената от шофьорското място, след което я изблъскал в храстите и се нахвърлил върху нея. Рецидивистът удрял жената, извадил и нож. След това избягал. Столичните полицаи обаче го намират и арестуват.

Насилникът Валентин има богато криминално минало. Той е осъждан и има общо 11 присъди.

“Повечето са за грабежи, за кражби, включително има и присъди за 2 престъпления по член 150, което е блудство с лице, навършило 14-годишна възраст с употреба на сила”, казва пред bTV Лилия Кариева, прокурор от СРП.

“Прокуратурата прави всичко възможно, за да му се вземе най-тежката мярка за неотклонение”, казва още прокурорът.

Тя допълва, че наказанията са изтърпяни, но ефект от това не е имало. “Същият не се е социализирал, не се е поправил”, пояснява прокурор Лилия Кариева.

Данните оказват, че това е 13-тото сексуално посегателство в столицата от началото на годината.

По публикацията работи: Мария Нестерова

Източник: http://www.dnes.bg/

Може да харесате и