fbpx

Настаниха пребитото 14-годишно момиче в кризисен център

1 202

14-годишната Девора Христова, която бе пребита от баща си Христо Христов още снощи е била настанена в кризисния център във Варна.

Това съобщи Ана Конукова, -началник на отдел „Закрила на детето” във Варна. От информацията по случая в агенцията стана ясно, че момичето е подавало жалби и срещу майка си за домашно насилие..

Според социалните работници тя трябва да бъде отделена от родителите си, докато преодолее травмите от случилото се, защото умее успешно да ги манипулира и да спекулира с развода им. Девора може да остане в Центъра 3 месеца. През това време с нея ще работят специалисти.

Днес социални работници ще се срещнат с майката на Девора и сестра й Ванеса. Предстои да бъде решено къде ще остане по-голямата от сестрите, която все още не е пълнолетна и досега винаги е живяла с вече арестувания си баща. Малкият Христо остава при майка си в Сливен.

Припомняме, че вчера състав на варненският районен съд реши да остави бащата Христо Христов обвинен, че е пребил Девора, в ареста.След заседанието обаче според изявление на по-голямата сестра и адвоката на Христов, стана ясно, че Девора е била проблемно дете, Сестра ми лъже, категорично беше по-голямото момиче Ванеса.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори