НАСА откри планета със сходни характеристики на Земята

В съобщението се отбелязва, че Земята и въпросната планета, която получи името OGLE-2016-BLG-1195Lb, са равноотдалечени от своите звезди

 

Националното управление на САЩ за аеронавтика и изследване на космическото пространство /НАСА/ е открило неотдавна неизвестна ледена планета с подобна на земната маса. Тя е отдалечена от своята звезда на същото разстояние като нашата планета от слънцето. Това се казва в съобщение на сайта на НАСА.

„Тази ледена планета е най-малката от всички, открити с помощта на метод, позволяващ да се открият отдалечени космически обекти, като се проследява отразяването на светлинните лъчи от други космически тела“. Това съобщи представителят на НАСА Йоси Шварцвалд. В съобщението се отбелязва, че Земята и въпросната планета, която получи името OGLE-2016-BLG-1195Lb,, са равноотдалечени от своите звезди, но звездата на новооткритата екзопланета е твърде слаба, което прави наличието на живот на нея малко вероятно. Въпреки това обаче, откритието ще помогне при изучаването на други планетарни системи в нашата галактика, се допълва в съобщението на НАСА.

Още статии в тази категория

Ако статията Ви е харесала или смятате, че е полезна - моля споделете я с приятелите си.

Споделянето е много лесно и става само за секунда. Използвайте бутоните на социалните мрежи по-долу. Благодарим Ви!!!
x
Share via