fbpx

Най-скандалните риалити шоута

7 135

Много хора наричат телевизорите „кутии за идиоти“. Разбира се, реалити телевизията е спомогнала доста за това.

Има някои формати, които са доста поносими и за които дори може да се каже, че имат някаква стойност.

Други обаче са толкова крайно скандални, че човек се отвращава от телевизията като цяло, докато ги гледа. И ако смятате,че родния „ВИП Брадър“ и твърде скандален и неприемлив,дълбоко грешите.

Ето и кои са всъщност най-потресаващите реалити шоута в историята.

Bridalplasty

Концепцията на предаването е доста потискаща. Една група от бъдещи булки напуска своите годеници, за да се отдели в луксозно имение. Там дамите се впускат в редица състезания, като наградата за победителката от всяко едно е пластична операция по избор. Всяка от дамите си изглежда като напълно нормална жена, но те имат огромен списък от комплекси, които според тях само скалпелът може да коригира.

Bigg Boss

Шоуто представлява индийската версия на „Биг Брадър“. За да вдигнат рейтинга му, неговите продуценти предизвикаха серия от жестоки скандали, креватни изпълнения и дори физически саморазправи. Всеки епизод бе по-скандален от предишния, превръщайки предаването в едно от най-противоречивите в историята.

Малки деца и диадеми

Това е своеобразен конкурс за красота, в който жури оценява деца, облечени като възрастни. Зрителите могат да видят малки момиченца, омазани с тежък грим и навлечени с театрални костюми. Стигаше се дори до крайности, в които момиченца се явяваха облечени като проститутки. Шоуто напълно резонно предизвика сериозно недоволство сред американската публика.

Моментът на истината

Предаването цели да изтръгне от своите участници истината за техния живот. Подбират се хора със скандално минало, които издават най-мръсните си тайни пред детектор на лъжата, печелейки пари за всяко свое самопризнание. Шоуто стигаше до ужасяващи крайности с участници, които с разкритията си бяха способни да потресат всеки зрител. То бе излъчвано в много страни по света, но бързо губеше скандализираната си аудитория.

На 16 и бременна

Заглавието казва всичко. Шоуто на MTV разказва за житието и битието на 16-годишни девойки, които внезапно са забременели. В него има купища провокации и заложени социални проблеми, представени по начин, прескачащ добрия вкус.

Моята странна зависимост

Предаването се занимава с хора, имащи изключително странни зависимости. Повечето от тях са изпаднали в откровено болестно състояние. Една дама примерно има нужда да пие лак за коса, друг мъж излиза на срещи с… колата си, а трета жена не може да се насити да гушка плъхове. Тези случаи по-скоро би трябвало да бъдат предмет на психоанализа и не е ясно доколко е морално телевизията да печели от тях.

Голямата размяна

В шоуто 10 богати и разглезени деца разменят местата си с 10 бедни. Те заживяват в гетото, опитвайки се да осъзнаят значението на парите. Естествено, предаването е съпроводено от непрестанни скандали, социални противоречия и младежко проблемно поведение.

Съпругите на мафията

Предаването разказва за съпругите на арестувани мафиоти, които прекарват дните си в излежаване, гримиране и купуване на дрехи. Те са арогантни, ограничени и необразовани, но пък за сметка на това имат правилните мъже. Техният основен проблем е това, че поради някаква причина всички „свестни“ мъже са зад решетките.

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори