fbpx

Най-разпространената грешка, която убива двигателя

1 271

Има много начини да убиете колата си предварително. Един от тях е начин да се добавя постоянно масло. Много шофьори заради твърде високите цени на моторното масло, вместо да го заменят напълно, постоянно го доливат.

Произведените днес автомобили не могат да се справят с този подход към тяхната експлоатация. Поради това много автомобили се развалят, а ремонти са твърде скъпи днес. Нанася ли вреда? Обикновените шофьори, виждайки, че консумацията на масло е твърде висока, ще започнат да мислят за ремонт на автомобила, но има хора, които се отказват да сменят изобщо маслото и предпочитат да доливат.

Спазвайте тези правила, ако доливате масло през зимата

Да, по-добре е маслото да го има достатъчно дори с доливания, но поради различни химически промени то сменя качествата си с висока скорост. Допълването на ново масло спасява, но не за дълго. В много кратък срок обемът на добавеното масло буквално се губи сред натрупаните в двигателя боклуци и не може да достине нормалното си ниво.

Картерът на двигателя действа като филтърно устройство, на дъното му се натрупват тежки и плътни отлагания, а освен това те са леко свързани като въглеводородни състави. Всичко това не само не преминава през филтърната система, но и обратното – дава още по-голямо замърсяване.

Експертите съветват: Никакъв компромис с качеството на моторното масло

Пълна смяна на маслото. Тя помага ли? Предимства при смяна на маслото. В процеса на бързо източване на маслото от картера, всичко, което е било на дъното, се отстранява много бързо, а освен това се изчиства и мръсотията около филтъра на смукателната система.

Ако залеете ново масло през главата на цилиндъра, то ще премахне всички замърсявания от там със силна струя. Предимствата на новото масло е съдържащото се отлично миещо средство за двигателя. Цялата мръсотия, натрупана по-рано, ще бъде отстранена от новата във филтъра.

При какви обороти двигателят се износва най-малко

Новото масло връща предишната еластичност на остарелите гумени елементи. Трябва да се помни, че новото масло винаги е по-добро от старото, макар и с добавен литър прясно масло.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x