fbpx

Най-радикалните диети в света

207

Има хора, които са готови на какво ли не и подлагат тялото си на безумни изтезания, за да свалят килокрами.

Ето някои от най-екстремните диети в света: 

1. Химическата диета

Тази диета се състои в това да се принуждавате да ядете само постно, непържено месо, вода, яйца и зеленчуци, без мазнини и много малко хляб или плодове!

Очевидно е, че комбинацията от храни се очаква да взаимодейства химически за изгаряне на мазнините. Тази диета може да бъде бързо решение за предстояща сватба или празник, но цялостният й план не е хранително балансиран и не съдържа достатъчно калории за здравословен начин на живот.

2. Балон в стомаха

Това звучи много неудобно... Представен като алтернатива на хирургията за онези, които се борят да отслабнат, идеята на този метод е, че в стомаха ви се слага малък балон, който ви помага да контролирате порциите.

Този метод се прилага на хора, диагностицирани със затлъстяване, с индекс на телесна маса от 30 до 40, които не успяват да отслабнат с диети и упражнения. Балонът стои в стомаха до 6 месеца, а производителите обещават бърза загуба на тегло.

3. Хапчета с фекалии

Да, за съжаление четете правилно... а най-лошото е, че тези хапчета могат да се превърнат в нова тенденция за загуба на тегло в близко бъдеще.

Идеята е, според техните откриватели, че изпражненията от здрави хора могат да окажат влияние върху инсулиновата чувствителност и телесното тегло. Те са "без мирис, без вкус, двойно капсулирани", а процесът на скрининг за донорите е по-строг от този при кръводаряване.

4. Диета с кленов сироп

Тази диета придоби доста голяма популярност, след като Бионсе свали с нея 10 кг. Всичко е доста просто - смесете кленов сироп с вода, лимонов сок и лют червен пипер и пийте от сместа, вместо да ядете.

Доста радикален начин да отслабнете, а списъкът на нежеланите реакции е дълъг - от диария до главоболие, гадене и раздразнителност.

5. Диета със сурова храна

В диетата със сурова храна можете да ядете всичко, което е непреработено и сурово, така че имате избор на органични плодове и зеленчуци, ядки, семена, боб, водорасли и пречистена вода. Създателите на тази диета са много строги за едно нещо - само 75% от храната трябва да се нагрява над 116°C.

6. Диета с кафе и масло

При тази диета слагате в кафето си лъжица масло и го оставяте да се разтопи. Според създателя й, тази комбинация може да ви държи сити цял ден. Дали е така обаче и доколко балансирано и здравословно е, въпрос на избор, ако търсите бързо отслабване.

7. Глинената диета

Известно е, че чистата глина има пречистващи свойства, а някои хора взимат силата й доста на сериозно. Те приемат глината или под формата на таблетки, или смесват прахообразна глина в напитка.

Ако може да преглътнете – опитайте. Да не говорим за факта, че някои глинени продукти съдържат арсен, който може да бъде отровен за хората и се използва в пестициди.

8. Диета с ягоди

Има две версии на тази диета: едната е да поддържате здравословен живот, благодарение на ягодите, богати на витамин С, фолиева киселина и калий. Но по-екстремната версия на диетата е, че човек живее само на ягоди, за да отслабне бързо.

Те са много здравословна храна, но не са достатъчни за балансирана диета. Освен това са с високо съдържание на захар, само 100 грама ягоди съдържат около 7 грама захар, което са почти две супени лъжици.

Може да харесате и