fbpx

Най-пострадалите от Instagram забележителности

18 643

Докато много хора от старото поколение посещават забележителности, за да им се наслаждават, за поколението на социалните мрежи световните красоти са само фон за поредната снимка в Instagram.

Британският Independent състави списък на 10-те популярни туристически места, които са най-потърпевши от почитателите на селфи културата.

На първо място в рейтинга е гръцкият остров Санторини. Фотогеничните сини куполи, белите стени и синьото море привличат най-много инстаграмъри, поради което местните власти са принудени да ограничават броя на прииждащите туристи. Например – до 8000 на ден.

На второ място е италианското рибарско селище Портофино. Пастелните цветове на местните сгради са мечта за всички, които се стремят да станат звезда в социалните мрежи. За да направите снимка, ще трябва да се преборите с притежателите на камерафони.

На трето място в списъка е култовият пейзажен басейн в сингапурския хотел Marina Bay Sands. Основно хората идват тук, не за да плуват, а за събират лайкове.

Четвърто място заема Великата китайска стена. Там и по-рано имаше тълпи от туристи, сега те са още по-многобройни.

 

Петицата се запълва от Мачу Пикчу. Кой може да обвини хората, че обичат да позират по пъстри пончота на фона на тайнствени руини в крепост на инките?

Туристите обаче вече са прекалено много и местните власти въвеждат драконовски мерки с цел ограничаване на потока.

В списъка влизат още Пиза, джамията на шейх Зайд в Абу Даби, „Русалката“ в Копенхаген, Ла Саграда Фамилия в Барселона и Мемориала на жертвите от холокоста в Берлин.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори