fbpx

Най-пострадалите от Instagram забележителности

Докато много хора от старото поколение посещават забележителности, за да им се наслаждават, за поколението на социалните мрежи световните красоти са само фон за поредната снимка в Instagram.

Британският Independent състави списък на 10-те популярни туристически места, които са най-потърпевши от почитателите на селфи културата.

На първо място в рейтинга е гръцкият остров Санторини. Фотогеничните сини куполи, белите стени и синьото море привличат най-много инстаграмъри, поради което местните власти са принудени да ограничават броя на прииждащите туристи. Например – до 8000 на ден.

На второ място е италианското рибарско селище Портофино. Пастелните цветове на местните сгради са мечта за всички, които се стремят да станат звезда в социалните мрежи. За да направите снимка, ще трябва да се преборите с притежателите на камерафони.

На трето място в списъка е култовият пейзажен басейн в сингапурския хотел Marina Bay Sands. Основно хората идват тук, не за да плуват, а за събират лайкове.

Четвърто място заема Великата китайска стена. Там и по-рано имаше тълпи от туристи, сега те са още по-многобройни.

 

Петицата се запълва от Мачу Пикчу. Кой може да обвини хората, че обичат да позират по пъстри пончота на фона на тайнствени руини в крепост на инките?

Туристите обаче вече са прекалено много и местните власти въвеждат драконовски мерки с цел ограничаване на потока.

В списъка влизат още Пиза, джамията на шейх Зайд в Абу Даби, „Русалката“ в Копенхаген, Ла Саграда Фамилия в Барселона и Мемориала на жертвите от холокоста в Берлин.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x