Безпристрастни! Стилни! Европейски!

Най-честите грешки при първа среща

Young woman making an exasperated expression gesture on a bad date

Харесвате някого и той изпитва същото към вас? Поканил ви е на първа среща и се вълнувате? Значи стъпка номер едно е успешно изпълнена. Понякога обаче, допускаме неволно грешки при първата среща, които могат да ни костват много и да не последва втора.

Вижте и кои са най-честите грешки и ги избягвайте.

Говорите прекалено много за себе си.

Ако на първата среща започвате всяка изречение с “Аз…” , това е много лош ход. Все пак сте излезли да се опознаете и да поговорите с човека, който харесвате и не е много приятно да разказвате всичките си истории от самото начало или да се опитвате да сте център на внимание. Така ще изглежда, че сте прекалено себични и не се интересувате достатъчно от човека до вас.

Държите се високомерно

Ако сте решили да отидете на кафе или ресторант, груба грешка е да се държите надменно и високомерно с персонала, само за да покажете, че имате по-високо положение. Всъщност, човека с който сте на среща ще си промени доста бързо мнението за вас и ще си помисли, че винаги се държите по този начин.

Твърде сте любопитни

Първата среща е за първоначално опознаване и по-лески разговори. Не бива да сте прекалено любопитни и да задавате прекалено лични и неудобни въпроси, защото това няма да направи добро впечатление. Изчакайте. Ако това е вашия човек, ще имате възможност да разберете всичко за него постепенно.

Обсебващи сте

Това е още една голяма и фатална грешка.
Колкото и да харесвате човека, трябва да се владеете и да не ставате нахални и натрапчиви. Ако пришпорвате нещата и го заливате със съобщения и обаждания веднага след като сте се прибрали у дома, ще изглеждате отчаяни и много досадни. Оставете той да ви потърси, ако иска да ви покани на втора среща, а не си я просете вие.

Говорите за бившите си

Ако постоянно вмъквате в разговори бившите си половинки или започнете да разказвате какви са и как сте се запознали с тях, ще сгрешите наистина много. След като сте на среща, се предполага, че те са в миналото и сте ги превъзмогнали. Напълно излишно е да говорите за тях на някой, който може да ви стане настояща половинка. Няма да се чувствате добре ако той започне да разказва за неговите бивши изгори, нали?

Автор: Линда Николова

Може да харесате и