fbpx

На изборите в Сърбия се е стигнало до физически сблъсък заради отправени обиди на "цигани и българи"

373

"Шефът на Народната партия (НП) във Вране Джордже Ристич и общинският съветник от НП Драган Павлович без никакъв повод обиждаха и провокираха председателя и членовете на избирателната комисия, физически нападнаха и пребиха председателя на избирателната комисия Божидар Попович", заяви началникът на градската администрация Душан Аритонович, цитиран от в. "Блиц".

На изборите в Сърбия за представители на Националните съвети на малцинствата в неделя се е стигнало до физически сблъсък във Вране между представители на опозицията и властта, като се отправяли обиди на "цигани и българи", съобщиха сръбски медии, на които се позова БНР.

Опозиционната Народна партия на Вук Йеремич обаче има друга версия за станалото.

В нейно съобщение се твърди, че 4-ма членове на управляващата Сръбска прогресивна партия (СПП) във Вране са нападнали и пребили Ристич и Павлович. Ристич твърди, че един от нападателите държал Павлович, докато останалите трима го удряли, а след това и него, като те продължили да ги обиждат и след идването на полицията.

Иначе изборният ден в неделя в Сърбия, когато малко над половин милион граждани избираха представители за Националните съвети на 22 малцинства, включително българското, протече спокойно, посочва Танюг.

Избори се състояха в 926 избирателни секции. Срокът за публикуването на резултатите от изборите и на окончателната листа е 96 часа, тоест до 8 ноември в 20 часа.

Може да харесате и