Момиче на 14 години роди за втори път

Малката майка е в добро състояние, а бебето вече е настанено в приемно семейство, пише Труд.

Невръстната Румяна В. се прочу в началото на миналата година, когато стана една от най-малките майки в България.

През януари 2016 г. момиченцето даде живот на първото си дете – момченце, което нарече с името Сарасвати – герой от индийски сериал.

Поради крехката възраст на родилката и невъзможността й да отглежда детето си Сарасвати бе предоставен на грижите на баба си и дядо си, а по-късно бе настанен в приемно семейство.

Според разказите на Румяна и близките й тогава, ранното й забременяване станало след изнасилване. В началото на тази година обаче Румяна забременяла отново и преди дни родила второ дете – пак момче.

„Раждането е протекло нормално, по естествен път, бебето се е появило на бял свят с тегло 2,8 кг и дължина 49 см!”, казаха от АГ отделението в крайдунавската болница. Невръстната майка обаче буйствала при раждането и дори захапала ръката на главния лекар, разказаха медици.

Също като първото дете на Румяна и второто, наречено Валентин, е дадено в приемно семейство.

„Момичето бе изведено от дома си и настанено в Център от семеен тип още преди месеци, когато научихме, че пак е бременно. То продължава да ходи на училище, а децата му се отглеждат в приемни семейства. И 14 годишната майка, и децата й са под наблюдението и грижите на експерти”, казаха от социалната служба в Лом.

Може да харесате и