Мейзер: Моята вина е, че станах свидетелка на самоубийството на Ники

6 049

Повече от половин час обвинената в убийството на Николай Димов – Анита Желева Мейзер, чете записките си пред съдийския състав на Варненски окръжен съд, вместо да каже със свои думи позицията си по отношение на обвиненията в убийство и подкуп на служебно лице.

“Невинна съм, не съм извършила нищо лошо. Ники се самоуби пред мен, по непредпазливост, и моята вина е, че бях свидетелка на нещастния случай”, каза Мейзер пред съдията и съдебните заседатели.
“Моля делото да бъде прекратено, защото то е скалъпено. Моля да бъда призната за невинна. През декември излъгах съдията, че съм виновна, защото се изплаших и така мислех, че ще приключи по-бързо делото. Аз съм жертва на глупостите, които казах в съда, и сега това ми коства много. Ако бях на свобода, аз щях да се самоубия, за да отида при Ники и така да станем като Ромео и Жулиета”, каза още обвиняемата, която няколко пъти заяви, четейки записки, че не иска да живее.

Защитата на Мейзер пледира невинност по обвинението в подкуп на полицейски служител с мотива, изразен за пореден път, че няма достатъчно доказателства, с изключение единствено на показанията на служебното лице – полицая Веселин Радев.

Защитниците на Анита Желева считат, че няма убийство, а нещастен случай, предаде Информационна агенция “Черно море”.

Сутринта адвокатът на близките на жертвата Иван Томов отправи питане в пледоарията си къде са близките на Анита Мейзер и защо не присъстват в съда. По време на своята самозащита следобед, обвиняемата се възползва да отговори, че майка й се бори за живота си след операция по изваждането на тумор в мозъка. Баща й не би си позволил да преживее “този шок” отново, след като в миналото си е имал инцидент, при който “жена се е опитала да стори същото с него”, по думи на Мейзер. Дъщеря й преживявала всичко от разстояние и не би искала да бъде в залата.

Съдът се оттегли и ще произнесе присъдата в 18:00 часа днес

Източник: dnes.bg

Може да харесате и