Мъжът, блъснал и убил балетиста във Варна, имал проблеми със зрението

2 679

Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо Петър Здравков. Според съда тежкото престъпление е съпроводено с фрапантни нарушения – неправоспобният шофьор се е движил с превишена скорост, но и е избягал от местопроизшествието.

Освен това ако остане на свобода, Здравков може да се укрие или да продължи да шофира, след като досега не бил възпрепятстван от близки и приятели, изтъкна съдия.

Неправоспособният шофьор Петър Здравков, който помете колоездач на пешеходна пътека във Варна, е имал проблеми със зрението. Въпреки това по време на инцидента той управлявал своя автомобил "БМВ" без очила. Това заяви в съдебната зала при гледане на мярката му за неотклонение прокурор Галина Минчева.

Тя изтъкна, че престъплението е извършено заради проявена от 25-годишния мъж самонадеяност. Варненският окръжен съд постанови постоянен арест за Здравков.

Шофьорът е напуснал местопрестъплението след като е разбрал, че колоездачът Мартин Чикалов е починал. Здравков е щял да избяга с автомобила си, ако "БМВ" -то не е било блокирано от други коли.

Според свидетелства на очевидци, преди сблъсъка с колоездача Петър Здравков се е движел със скорост между 70 и 80 км/ч.

Петър Здравков е с чисто съдебно минало. Той обаче има две криминални регистрации. Първата от тях е като непълнолетен за увреждане на чуждо имущество, заради което са му наложили възпитателни мерки. Втората е за кражба през 2012 г., за което е получил административно наказание. Освен това той има и два акта за шофиране без правоспособност.

Защитата на Петър Здравков представи удостоверение за постоянен адрес, което е издадено на 11 септември, ден след катастрофата.

Мъжът, блъснал и убил балетиста във Варна, имал проблеми със зрението

Адвокат Александър Атанасов обясни, че документите за удостоверението са били депозирани по-рано, но на тази дата е било определено те да бъдат получени от Здравков.

Може да харесате и