fbpx

Мъж, нает от ало измамници, занесе плячката в полицията

802

Към 17 часа вчера, в РУ – Шумен 42-годишен местен жител споделил, че най-вероятно е въвлечен в схема за измами.

Пред полицейските служители той разказал, че след като публикувал обява за работа, бил потърсен по телефона от непознат, който му предложил ангажимент – на 25 март да отиде в град Нови пазар и да чака обаждане.

В следобедните часове вчера последвало второ обаждане с обяснението, че трябва да вземе документи от възрастна жена, която да чака в района на от централната част на град Нови пазар. Скоро жената дошла, носела и предала черна найлонова торба. По предварителни указания мъжът взел пратката и с такси се отправил към Шумен.

По пътя получил ново обаждане с уточнението, че в пакета има пари, трябва да го отвори, да си вземе възнаграждението, да плати на шофьора на таксито и да отнесе останалата част в посока Русе. Тогава мъжът се усъмнил и потърсил помощ в полицията, като предал и сумата от 1672 лева. Малко по-късно – към 20 часа снощи, в РУ Нови пазар 78-годишната жертва от града подала сигнал, че е била измамена по телефона и предала сумата в опаковани в черна торба.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209 от НК по описа на РУ Нови пазар, в рамките на което криминалисти ще провеждат разследване. Предстои парите да бъдат върнати на възрастната жена

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...