fbpx

Мъж беше изяден от лъвове

2 321

Мъж от Чехия, който държал два лъва като домашни любимци, е бил убит от тях в дома си. Това съобщиха от местната полиция, цитирана от „Евронюз“.

Михал Прасек, който живеел в село Здечов в Източна Чехия, е нападнат и убит от 9-годишен мъжки лъв. 34-годишният мъж отглеждал мъжки и женски лъв без никакво разрешение от ветеринарните власти в клетки, които построил също незаконно.

„Мога да потвърдя смъртта на стопанина“, каза говорителят на полицията Ленка Яворкова. Двете големи котки са били застреляни.

Полицията е била сигнализирана от бащата на Парсек, който видял окървавеното тяло на сина си вътре в клетките от охранителна камера. Докторът, който пристигнал, бил първият, обявил смъртта на Михал. След инцидента лъвовете си останали в клетките.

Прасек отглеждал мъжкия хищник от 2016 година, а с женската се сдобил миналата година. Много от жителите на селото били притенсени от присъствието на опасните животни.

През юни женската лъвица влезе в новините, след като нападна велосипедист. Тогава Прасек я беше извел на разходка на каишка.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...