Маратон Варна 2017 ще се проведе на 7 май

Международният лекоатлетически маратон Варна 2017 ще се проведе за втора поредна година. Стартът ще бъде даден на 7 май в 9.30 ч. на площад “Независимост”.

Трасето преминава през централната пешеходна зона, по алеите на Морската градина до Делфинариума, а финалът е отново на площад “Независимост”.

Дисциплините са 42.195 км, 16.8 км, 8.4 км и градски крос 2 км. Контролното време за класическия маратон си остава 5 часа. Наградния фонд е 49 000 лв. Предвидени са още атрактивни демонстрации по различни видове спорт, танци, забавления и томбола с много предметни награди.

Организатори на събитието са Община Варна, Министерството на младежта и спорта, Българският олимпийски комитет, Асоциация “Спорт в свободното време”, СКЛА “Черно море” и БФЛА. Маратон Варна е част от трите състезания под надслов “Бягането като начин на живот”.

Първото се проведе в Стара Загора на 2 април, а следващото предстои в София – на 15 октомври. Сроковете и начините за регистрация, както и условията за участие, могат да бъдат намерени в интернет страницата на маратона marathonvarna42km.com.

Онлайн формулярите вече са отворени. Поместена е и информация за включването на доброволци.

Може да харесате и