fbpx

Малолетни пребиха бездомник до смърт

Окръжната прокуратура във Варна привлече като обвиняем за убийството на 53-годишния бездомник Красимир Куртев, извършено по хулигански подбуди и по особено мъчителен начин, и задържа за срок до 72 часа 14-годишния Д.Ж.

Съучастник на задържания е 13-годишно малолетно момче, което не може да носи наказателна отговорност по закон.

Настанено е в дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни извършители на престъпления.

Разследването на убийството е възложено на следовател от Окръжния следствен отдел, предадоха от Прокуратурата за Нова Вест.

Прокуратурата ще внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 14-годишния Д. Ж.

Бездомникът бил намерен в безпомощно състояние в района на пазара до блок 20 в кв. „Владиславово“.

Случаен минувач повикал бърза помощ.

Лекарите установили смъртта на 53-годишния мъж, по чието тяло имало видими следи от наранявания.

Аутопсията на тялото показала, че смъртта е настъпила вследствие тежка черепно-мозъчна травма.

Починалият е и със счупени ребра, причинили разкъсване на вътрешните му органи.

Благодарение на бързите и адекватни оперативно-издирвателни действия на криминалисти от ОД на МВР са установени четири лица – две момчета на 14 и две на 13 години, които имали отношение към тежкото престъпление.

След извършени процесуално-следствени действия, съдебни експертизи, оглед на веществените доказателства, претърсвания по неотложност и изземвания на 21 януари 2018 г. са събрани доказателства, че извършители на тежкото криминално престъпление са 14-годишният Д. Ж. и 13-годишният му съучастник К. М.

Към настоящия момент не е установена вина на останалите две момчета – едното от които снимало действията на приятелите си, а другото наблюдавало случващото се.

На 16 януари 2018 г. момчетата се скарали с бездомно живеещия Красимир. На 17 януари му нанесли побой.

Три дни по-късно двете момчета отново нанесли жесток побой над пострадалия мъж.

Досъдебното производство е образувано по член 116, ал. 1, т. 6 и 11 от Наказателния кодекс – за умишлено убийство по особено мъчителен начин, извършено в съучастие и по хулигански подбуди.

Още статии в тази категория