fbpx

Майката на обвинения Борислав: Тя не беше в безпомощно състояние

832

“Тя през цялото време беше толкова агресивна към мен, беше по пижама. Посрещна ме в коридора, през цялото време казваше, че не съм поканена, че не съм желана.”

Това разказа майката на обвинения в убийството на съпругата си Кремена Борислав Николов – Силва Ангелова.

Жената уточни, че отишла в апартамента на сина си около час след скандала между двамата.

По думите ѝ Кремена имала само малка рана на горната устна под ноздрите и че, в никакъв случай Кремена не е била в безпомощно състояние. Силва Ангелова допълни в интервю за bTV, че масата, на която се хранели и два стола са били обърнати.

“Ние тръгнахме и тя така блъсна външната врата и се заключи. Кремена беше абсолютно адекватна. Заклевам се в най-скъпото – в сина си.”, каза още майката на Борислав, докато целуваше негова снимка.

Ангелова допълни, че на 25 февруари сутринта синът ѝ казал, че Кремена звъняла цяла нощ от чужд телефон. Тя каза още, че не е знаела Борислав да е посягал друг път на Кремена и че пред нея никога не е имало конфликти между двамата.

Припомняме, че на 28 февруари съдът във Варна реши да остави за постоянно в ареста задържания за жестокото убийство на съпругата си. От обвинението поискаха най-тежката мярка с аргумента, че Борислав може да се укрие.

На 24 февруари тази година в жилището, наето от семейството, Борислав пребил съпругата си. Двамата били женени от няколко години, но бракът им не вървял. За поредна вечер между съпрузите, които били в развод, избухнал скандал, който продължил с жесток побой над 40-годишната жена от домашния насилник.

След като оставил съпругата си в безпомощно състояние, Борислав позвънил на майка си и я повикал да дойде, за да изнесе багажа си. След това майка и син напуснали жилището, без да се интересуват за състоянието на пребитата жена.

След като 40-годишната жена не отговаряла на телефонните повиквания на майка си, бил подаден сигнал в Първо районно управление на МВР във Варна. Изпратени били служители на МВР и на пожарната на адреса, които успели да влязат в заключеното жилище през балкона на 25 февруари. Там било открито тялото на убитата. Незабавно бил извършен оглед на местопроизшествието от разследващи полицаи в ОДМВР – Варна под ръководството на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

Извършената аутопсия показала, че смъртта е настъпила от масивен кръвоизлив в мозъка, причинен чрез множество удари в главата със или върху твърди тъпи предмети. Действията по разследването показват, че малтретираната жена е подавала няколко жалби за домашно насилие срещу агресивния си съпруг през годините на брака им.

Борислав е бил предупреждаван с полицейски протоколи за наказателната отговорност, която носи за заплахите и причинените телесни повреди на съпругата си. Впоследствие обаче жената съобщавала в полицията, че отношенията помежду им са се подобрили. На 26 февруари тази година е било насрочено бракоразводното дело на семейството във Варненския районен съд.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...