Лукарски обяви току-що: Ще приемем мандата, чакаме ГЕРБ да посочат премиер!

Ние не настояваме, ни ще се опитаме да реализираме мандата, който ще ни връчи президента днес, но това не може да стане без колегите от ГЕРБ ние ще им предложим те да посочат кой да е премиер. Това заяви е ефира на bTV лидерът на СДС и министър на икономиката в оставка Божидар Лукарски.

Връчването на мандата не е свързано с конкретна заявка за премиер. Дали ще върнем веднага мандата, ще решим днес на нашето съвещание. Окончателното решение предстои. Моето мнение е, че трябва да се проведе още един кръг на консултации, след което да вървим към предсрочни избори, заяви още Лукарски.

Той каза, че според него има възможност и нужда за България да се сформира кабинет. Отиването на предсрочни избори е изкривяване на вота на хората.

“Ситуацията в България изисква ГЕРБ да ни подкрепят”, категоричен е Лукарски. След избори пролетта какво ще се промени в парламента”, чуди се министътрът в оставка. “Моето лично виждане е, че Бойко Борисов е най-добрият вариант за България в този момент. Той трябва да остане премиер”, посочи още той.

Припомняме, че президентът Росен Плевнелиев ще връчи днес третия и последен проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 43-то Народно събрание.

Държавният глава ще връчи мандата на ПГ на Реформаторския блок в 11.00 часа, на церемония в президентството.

Може да харесате и