fbpx

Липсват части от тролейбусна мрежа за 500 бона

12

Общинските съветници изпратиха сигнал до Прокуратурата за старата тролейбусна мрежа.

Според Александър Неделчев и Пламен Рашев, поради липса на контрол, липсват части за 500 000 лева.

Общинските съветници от БСП Александър Неделчев и Пламен Рашев са изпратили днес сутринта сигнал до Районна и Окръжна прокуратура в Русе за липсващите елементи от демонтираната контактна тролейбусна мрежа. Според тях, липсата възлиза на 500 000 лв. Неделчев уточни, че изпратеният от Общината сигнал на 9 януари до Русенската прокуратура е за присвояване, докато сигналът на съветниците е за безстопанственост и липса на контрол. Според тях, сигналът от Общината е закъснял и се реагирало 9 месеца след като Пламен Рашев за пръв път е обърнал внимание за проблема с липсващите метални елементи.

Освен това в изпратения от Общината сигнал не се споменава за липсата на стрелки, направени от желязо и бронз, казаха двамата съветници от БСП. Според тях, има твърде много въпроси, които остават без отговор.

Те заявиха, че изначално липсват документи за теглото на складовата наличност на демонтираните части. Данните теглото на наличните метални части, с които те разполагат, са от април 2018, когато е бил съставен приемо- предавателен протокол, с който елементите се прехвърлят за съхранение от една фирма на друга и вече стават далеч по-малко, по думите им.

Според съветниците, от 73 865 кг мед на фирма “Шулц 79 ООД” са предадени само 26 470 кг. Александър Неделчев заяви, че желаят да получат отговори за това кой е виновен за липсите.

Очаква се прокуратурата да се произнесе след около месец ще има ли образувано производство по сигнала на общинските съветници.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...