Квартал настръхна заради пожар в ромски къщи

Живеещи в блоковете в района на бившата баня “Здравец” настръхнаха след пожар в ромски къщи наблизо.

Огънят лумна в четвъртък около 23 ч. на ул. “Мадара” и изпепели цяла къща, като се прехвърли върху съседна. За щастие никой не е пострадал. Изпепеленият дом бил необитаем, тъй като собствениците му живеели в чужбина. От съседната къща пък семейство с две деца се измъкнало на косъм.

„Беше много страшно. Видяхме как огънят обхваща конюшната и къщата на съседите, които са в чужбина. Грабнахме децата и заедно със сина и снахата изскочихме навън”, разказа Елена Захариева. Съседи подали сигнал за пожара и на място бил изпратен екип огнеборци. Въпреки усилията на пожарникарите огънят погълнал една от къщите изцяло. Изпепелен е 120 кв.м. покрив и цялата покъщнина. Спасени са 3 къщи в съседство.

Причините за възникването на пожара са в процес на изясняване, казаха от Пожарната.

Не знам откъде дойде този огън, само видях пламъците и изскочихме навън, спомня си Елена.

Живеещи в района разказаха, че заради незаконните постройки, изложен на риск да се подпали бил и техният блок. В деня на пожара кварталът останал без ток, жена от близкия блок пък заседнала в асансьора.

Не смеем да кажем имената си, защото се страхуваме. Многократно сме изпращали сигнали до общината, даже имаме отговор, че са установени близо 80 незаконни къщи. Не знаем обаче защо не са съборени, разказаха хора от квартала , пожелали анонимност. Те напомниха, че незаконните постройки са вдигнати на опасно близо разстояние от други жилищни сгради и крият риск за обитателите им.

Квартал настръхна заради пожар в ромски къщи

Източник: marica.bg

 

Може да харесате и