fbpx

Кубрат Пулев влиза в политиката

Най-известният ни професионален боксьор Кубрат Пулев се подготвя за политическа кариера, изпуснаха новината близки до щаба му. Пред “България Днес” самият Пулев не отрече, но и не потвърди информацията. “Не е момента сега да говорим за това, още имам работа на ринга”, заяви Кобрата.

Според оскъдната информация става въпрос за нов политически проект, с нови лица, за които няма никакво съмнение, че са участвали в тъмни дела, за каквито се говори за сегашните управници. Известно е, че Кубрат и брат му Тервел са големи родолюбци и това е, което ги води да се развиват в съвсем друга посока след края на кариерите им, коментират техни познати.

Стартът на политическия проект засега се отлага поне до следващата година, твърдят запознати. Кубрат иска първо да се съсредоточи в усилията си да направи още един опит да вземе световна титла и едва след това да обяви намеренията си за бъдещето. Идеята е да се участва на следващите парламентарни избори, които трябва да са през 2021 г., ако няма предсрочни, което засега не се очертава.

Допинг за темата са бившите вече звезди в тежката категория Виталий и Владимир Кличко, които се пуснаха в политиката по-рано. От 2010 г. Виталий е лидер на украинската политическа партия УДАР (Украински демократичен алианс за реформа), която на парламентарните избори през 2012 година е на трето място с 14% от гласовете и 40 от 450 места във Върховната рада.

През юни 2014 е избран за кмет на Киев с 56,7% от гласовете. Владимир, от когото Пулев загуби мача за световната титла, обяви края на кариерата и в Украйна вече се говори, че също има политически амбиции. Засега Кубрат е все по-близо до мач с Антъни Джошуа.

Кобрата се очаква да се изправи срещу световния шампион на IBF до края на тази година, като за това свидетелства и изказване на възлов член от щаба на британеца – Бари Хърн.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x