fbpx

Кубрат Пулев: На Джонсън ще му бъде изключително трудно

195

Обратното броене вече започна. До битката със знаковото име „FINAL COUNTDOWN“ („Последно отброяване“ – б.р.) в София остават точно 18 дни. На 28-ми април (петък) в „Арена Армеец“ Кубрат Пулев ще защитава интерконтиненталния си пояс на WBA срещу Кевин Джонсън.

Двубоят срещу американеца за Кубрат е мач преди мача, защото до края на годината на него му предстои битка за световната титла срещу победителя от сблъсъка Антъни Джошуа – Владимир Кличко.

– Остават 18 дни до гала-вечерта в София, как върви подготовката?

– Супер. Провеждам спаринги. Кросове по 10 километра. Тренирам много здраво. Изключително важно в такъв етап от подготовката е и да няма контузии. Засега успявам. (Смее се)

– Много или малко ти се струват тези 18 дни?

– Малко! Като знам само как ще излетят. Но дните са абсолютно точно толкова, колкото са ми необходими да бъда в оптимална форма за 28-ми април. От два месеца се подготвям усилено.

– Кевин Джонсън вече си позволи някои твърде смели коментари. Като например, че идва в София, за да те нокаутира пред българите. Би ли му отговорил?

– По принцип на подобен род нападки имам един и същ отговор: хубаво е човек да иска, но да може да го направи и наистина да го направи, са коренно различни неща. С Ули Вегнер продължаваме да работим усилено и върху защитата. Успяхме да подобрим доста неща и мисля, че на Джонсън ще му бъде изключително трудно да ме достигне. Колкото до конкретната закана, че ще ме нокаутира… Какво да кажа, освен, че ще му остане една несбъдната мечта. Освен с поглед да успее (смее се).

– Чувстваш ли се по-специално от факта, че ще се боксираш отново в България, при това и с Тервел в една гала?

– България винаги ме кара да се чувствам по-комфортно. За мен винаги е по-хубаво усещането да знам, че като изляза и всички в залата ще ме подкрепят и то супер емоционално, както никъде по света. От друга страна, мач в България е задължаващ, още по-важна е победата, заради българите. Това обаче не ме тревожи, защото последният път (на 3-ти декември – б.р.) атмосферата бе невероятна. Такава публика дава криле, енергия и сила. На мен винаги българската подкрепа ми е помагала много на ринга.

– Тервел постигна светкавична, втора победа при професионалистите. Как виждаш неговото представяне дотук?

– Тервел е много организиран. Тренира много стриктно. По-стриктно дори от мен самия. Закономерно победи. Личи си, че все още му липсва опит в професионалния бокс, но опитът идва с времето и с натрупаните срещи и победи. В Берлин обаче показа, че не случайно е бронзов медалист от олимпийски игри. Много е бърз, много техничен, въобще, супер боксьор.

– Освен за 28-ми април, мислиш ли понякога и за 29-ти (на 29-ти, в Лондон се боксират Антъни Джошуа и Владимир Кличко – б.р.). Имаш ли прогноза какво ще се случи в Лондон?
– Според мен, Джошуа ще победи. И това означава, че ако всичко върви по план, до края на годината ще се изправя срещу него.

– На предишният ти мач в България трибуните настръхнаха след появата ти в залата, облечен в ямурлук и под звуците на песента „Притури се планината“ на великата Валя Балканска. Сега подготвяш ли подобни изненади?

– Винаги съм държал на българското, на това българският дух да се вдигне. На второ място идва шоуто. Надявам се и сега да е така. Ще има емоции за феновете на „Рамщайн“. Фронтменът на групата Тил Линдеман ще доведе в София приятелката си, която също е доста известна личност.

– На първата гала в „Арена Армеец“ имаше 16 хиляди зрители. Очакваш ли и на 28-ми април такъв интерес?

-Толкова темпераментна и жадна за емоции публика като българската, няма никъде! Дори немците бяха възхитени. Но сега в продължение на седмица, водех дебати със тях цените на билетите да бъдат намалени още, да станат по-достъпни, за да може да са по джоба на абсолютно всеки, който има желание да гледа на живо. Колкото да отидеш на кино са.

Източник: sportal.bg

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори