fbpx

Красимир Каракачанов: Крайно време е някой да хване бика за рогата

51

Вицепремиерът Красимир Каракачанов потвърди днес готовността си да напусне правителството, ако не се реши въпросът с ромите.

„Какъв е смисълът да стоиш в едно управление, в което такъв важен въпрос не се решава, попита той пред български журналисти в Брюксел, където участва в заседанието на министрите на отбраната от НАТО. Всяка държава от ЕС е намерила механизми, доста по-строги от тези, които предлагам, да се контролират тези процеси“, добави той.

„В някои държави директно се отнемат децата от семействата, ако семействата не се грижат – да ги изпращат редовно на училище и да ги възпитават. Дезинтеграцията сред част от това население застрашава България. Крайно време е някой да хване бика за рогата“, посочи вицепремиерът.

„Концепцията е важна, защото повече не може да продължава така в България. Ако питате обикновен българин кои са трите най-големи въпроса за решаване, това ще бъде един от трите. Част от това население не желае да разбере, че освен права, има и задължения. Има роми съвсем нормални хора – живеят, спазват законите, работят, учат“, добави вицепремиерът, цитиран от БТА.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори