Косопад? Чупливи нокти! Яжте, за да са здрави

Посещение на лекар, понижаване на стреса, смяна на козметиката или нова хранителна диета са само част от действията, които предприемаме, за да се справим със симптомите, свързани с псориазис и нездрави нокти.

Храната е едно от основните неща, които помагат да имат здрава, гъста и бляскава коса. Например рибата, соята, ядките и семената, които съдържат протеини, здравословни мазнини и витамин Е, осигуряват необходимите масла, косъмът да бъде мек.

Дори и подправките помагат. Добавянето на канела към храната, осигурява необходимо количество кислород и хранителни вещества към скалпа.

Кои са храните, с които да обогатим ежедневното си меню и да си осигурим здрави коса и нокти?

Вода: 25 % от космените фуликули са направени от вода и когато сте дехидратирани, те остават слаби.

Плодове и зеленчуци: Недостигът на витамини е в основата на косопада при мъжете. Хранете се с повече плодове и зеленчуци, които да ви набавят Витамин А, който регулира ретиновата киселина; Витамин В, който намаля нивата на стреса. Затова приемайте повече моркови, ябълки, авокадо, зелени храни и цитруси.

Сьомга: Тази риба е богата на Омега-3 мастни киселини, които ще набавят на организма ви необходимото количество масла, подходящи за скалпа ви.

Мляко и млечни продукти: Калцият е в основата на здравите нокти. Необходимо е ежедневно да приемате мляко, сирене и кашкавал, за да поддържате нивата му балансирани.

Яйца: Те съдържат почти всичко необходимо за организма, за да бъдете здрави, да изглеждате добре и укрепите косата и ноктите си.

Може да харесате и