Косопад? Чупливи нокти! Яжте, за да са здрави

0

Посещение на лекар, понижаване на стреса, смяна на козметиката или нова хранителна диета са само част от действията, които предприемаме, за да се справим със симптомите, свързани с псориазис и нездрави нокти.

Храната е едно от основните неща, които помагат да имат здрава, гъста и бляскава коса. Например рибата, соята, ядките и семената, които съдържат протеини, здравословни мазнини и витамин Е, осигуряват необходимите масла, косъмът да бъде мек.

Дори и подправките помагат. Добавянето на канела към храната, осигурява необходимо количество кислород и хранителни вещества към скалпа.

Кои са храните, с които да обогатим ежедневното си меню и да си осигурим здрави коса и нокти?

Вода: 25 % от космените фуликули са направени от вода и когато сте дехидратирани, те остават слаби.

Плодове и зеленчуци: Недостигът на витамини е в основата на косопада при мъжете. Хранете се с повече плодове и зеленчуци, които да ви набавят Витамин А, който регулира ретиновата киселина; Витамин В, който намаля нивата на стреса. Затова приемайте повече моркови, ябълки, авокадо, зелени храни и цитруси.

Сьомга: Тази риба е богата на Омега-3 мастни киселини, които ще набавят на организма ви необходимото количество масла, подходящи за скалпа ви.

Мляко и млечни продукти: Калцият е в основата на здравите нокти. Необходимо е ежедневно да приемате мляко, сирене и кашкавал, за да поддържате нивата му балансирани.

Яйца: Те съдържат почти всичко необходимо за организма, за да бъдете здрави, да изглеждате добре и укрепите косата и ноктите си.