Кой уби всъщност 11-годишната Никол?

11-годишна ученичка бе намерена в Бургас заклана в асансьора, цялата обляна в кръв.
Малолетната жертва се запознала с убиеца си по интернет…Писали си цели две седмици и вече решили, че е време да се видят!

Така стават вече нещата. На бързи обороти и с чат. Дали го е лъгала за възрастта си, или му е обещавала разни неща, не е ясно. Той пък как й е завъртял главата, също не е ясно, но първата версия беше любовна драма. Двамата са излезли да се срещнат, след което той я завел в „Меден рудник” в непознат за нея блок, качили се в асансьора и я намушкал с кухненски нож. Който е взел незнайно откъде, или просто е имал навик да ходи с ножа и да си бели ябълки…Знае ли човек. Може да е любител на здравословното хранене и да си хапва между срещите с мацките.

Още по-потресаващо! Убиецът също е непълнолетен и е на 15 години! Не, този път не става дума за обичаите на етноса. Героите в драмата са български деца. За жертвата се говори, че била кротко дете. Поздравявала възрастните – значи възпитано…Е, обличала се малко предизвикателно, ама те младите са такива сега…

Същото това кротко дете вкъщи, от доста време флиртувало с пичове в нета, имало 3000 приятели и сума ти последователи. Влюбеният младеж пък бил полудял от ревност, защото открил, че тя не си пише само с него. И я поканил на среща с нож в ръката. Това също е една от версиите – любовна драма.

Ама то дори Ромео и Жулиета бяха на по 14 и 16 години! Каква е тази любовна драма, какви са тези чувства, какви са тези ножове и асансьори…

По-късно убиецът Иван обясни, че се скарали къде да пушат…наргиле.

А стига бе! Ние пък без малко да си помислим, че са се сдърпали коя книга да четат или дали да не решават задачи по математика…

Боднах я малко с ножа да я сплаша, признал Иван пред адвоката си. За какво да я сплашиш бе, Казанова? Или Ханибал Лектър?  Нали сте на първа среща, нали става дума за любов? Трепети, въздишки…Или ние, възрастните, имаме остаряло разбиране и за любовта? Преди момчетата ходеха с цветя, сега с хладно оръжие, наострени юмруци и гледащи на кръв.

И досега разследващите не обясяват защо Иван е отишъл на среща с нож, тъй като правата му можели да бъдат нарушени. А правата на закланата Никол?

Тя вече няма права…

Иначе и Иван бил добро момче, нямал хулигански прояви. Изобщо две добри деца се срещнали и едното забило нож в шията на другото и го оставило да умре в локва кръв. Като прибрало чантичката и телефона му, за да не разберат кое е, или просто така.

Доста неща по случая тънат в пълна мъгла.  Защото няма обяснения на много неща – ножа, далечния комплекс, случайно избрания блок и асансьор, кавгата, убийството…

А от училището на Иван плахо отричат да е техен ученик. Следствена тайна било!

Да. Родителите са шокирани. Меко казано. Едните, че детето им вече го няма, а другите, че са отгледали убиец.

Не трябваше ли да се шокират малко по-рано, когато са купували поредния скъп телефон и лаптоп на отрочетата си, не трябваше ли поне да поглеждат от време на време какво правят в мрежата, с кого си чатят?

Не погледнаха ли едните поне веднъж профила на дъщеря си, в който на основната снимка е по боди, предизвикателно изпъчена? Не виждат ли с какво се занимава, какви са тези 3000 приятели? Няма ли психолози да им обяснят, че това е патологично, че 11-годишните деца трябва да бъдат водени на разходки, на кино, а не да ги оставиш с компютъра…

Другите не видяха ли, че синът им се държи странно и по цял ден чати на компа, а ножовете изчезват? Не им ли ухае на наргиле, което по-късно пък излезе, че било лула? Не забелязват ли, че проявява признаци на меденруднишка батка, ама непълнолетна и въоръжена?

Впрочем знаем ли ние, докато стоим пред компютъра и се дърлим в социалните мрежи, къде са в момента децата ни? Разговаряме ли с тях, или родителските ни задължения се изчерпват с това да ги нахраним, да им дадем джобни и да им купим най-скъпия телефон?

Иван го грозят от 3 до 10 години затвор, понеже е малолетен.
Адвокат вече го защитава.
След най-много пет години ще е на свобода и ще търси с коя Лолитка да изпуши едно наргиле.

А какво се е случило наистина, никога няма да узнаем!
Защото сме се заровили в собствения си жалък животец, раждаме деца и ги оставяме на социалните мрежи да ги възпитават, виждаме малолетни как пушат и се натискат пред блоковете и ги подминаваме с наведени глави, Агенцията за защита на детето се намесва, когато захвълят някое бебе и го отнемат от майка му. После са пас.

Не знаем за случай да са минали из градинките привечер, да са видяли повечето от същите тези деца, които уж защитават в какви чудовища и антисоциални типове са се превърнали още на 10 години.

Учителите мълчат, за да не им намалят заплатите, които пък зависят от делигираните бюджети. А бюджетите от бройката ученици.

Родителите мълчат, за да не наранят рожбата си. Я каква е кротка! Не мърда от компа. И да не признаят безсилието и провала си да възпитат нормален човек.

Кой уби малката Никол?

Ние всички – дружно. Родители, учители, общество, което се прави на сляпо за пияните и дрогирани малолетни, търкалящи се вечер направо пред входовете. Момичетата с вдигати полички, момчетата бръкнали в гащичките им.

Цялата държава, която гледа примирено и безучастно в какво се превръщат децата ни.

Иван само заби ножа.

Обществото е потресено.

Защо чак сега?

Впрочем, докато четете това, знаете ли къде са и какво правят децата ви?

Източник: burgasinfo.com

Може да харесате и