fbpx

Кметица източила милиони, осъдена на 14 години затвор

632

Бразилска кметица беше осъдена на четиринадесет години затвор, защото е източила милиони през бюджета за образование, съобщи „Индипендънт“, позовавайки се на местните власти.

27-годишната Лидиан Лейте беше призната за виновна по обвинения, че е присвоила огромна сума пари, които са били предназначени за образование в град Бом Жардим в северозападната част на страната.

Младата кметица се укриваше дълго време, след като й бяха повдигнати обвинения през 2015 година, но след това се предаде. Тя стана известна с това, че управлява кметството на града през приложението WhatsApp, докато живее охолно в Сао Луис, Мараняо.

След 39 дни в забвение бразилката се предаде на властите. През приложението кметицата казвала на своите подчинени какво да правят, докато тя пиела скъпо шампанско и карала скъпи автомобили далеч от града. Според разследващите тя е източила над $6 милиона.

Бом Жардим е беден град с население от близо 40 000 души. Градът се намира в един от най-бедните райони на южноамериканската страна.

Голяма част от семействата разчитат на местните училища да осигурят храна на децата им поне веднъж дневно. В годините на управление на кметицата обаче учениците не получавали храна.

Службите са разгледали и профила на Лидиан Лейте в социалните мрежи, където тя качвала снимки със скъпи играчки и охолен живот. „Преди да стана кметица, бях бедна.

Сега мога да си купя каквото искам. Ще си харча парите за каквото искам и не ми пука какво ще кажат хората за мен“, е написала кметицата.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори