Кметът на Плевен забрани Фейсбук на служителите в администрацията

Кметът на Плевен Георг Спартански забрани на служителите в администрацията си да ползват Фейсбук и социални мрежи за комуникация в работно време.

Кметът Спартански изрази надежда да приключи и практиката с реденето на пасианси и всички други развлекателни игри, тъй като работното време следва да бъде уплътнявано по подходящ начин, в който не влизат тези развлечения.

За спешни нужди от комуникация, служителите ще могат да ползват личните си телефони и устройства, а не служебните компютри.

Освен това, всеки от служителите ще носи лично отговорност за достоверността на информацията, която служебно е длъжен да предоставя за обществено ползване. Няма да се разрешава преотстъпване на парола, и мейли.

„Всичко това се прави в името на една цел – сигурността и правилното съхраняване на информацията, и предоставянето й за обществено ползване при определени условия и регламенти”, поясни Георг Спартански.

Той предупреди, че злоупотребите с новите правила ще водят до съответните наказания като няма да се допуска и записването и изнасянето на служебна информация, която е собственост на Общината.

Може да харесате и