fbpx

Китай отхвърли обвинения на Комисията на ООН за премахване на расовата дискриминация

140

Гей Макдугъл, член на комисията на ООН, заяви в петък, че е получила голямо количество достоверна информация, че 1 милион етнически уйгури в Китай са държани в подобни на „масови концентрационни лагери, които са тайни, нещо катозона без права“.

Китайската делегация отговори, че предприема действия срещу „екстремистки и терористични престъпления“ в региона в съответствие със закона и не предприема действия срещу определено етническо малцинство, както и не се стреми към „деислямизация“ на региона.

„Тези, които са заблудени от религиозния екстремизъм…трябва да бъдат подпомогнати чрез разселване и превъзпитание“, допълва делегацията.

Китайският държавен вестник Global Times защити наложения от китайските власти „интензивен контрол“ в Синдзян-уйгурския автономен регион.

В статия на редакцията със заглавие „Запазване на мира и стабилността в Синдзян е най-важното човешко право“ се критикува намесата на Запада и се защитават политиките в региона. През миналата година 21% от всички арести в Китай са извършени в Синдзян-уйгурския автономен регион, където е едва 1,5% от населението на страната.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори