Какво време ни очаква до Коледа?

Снеговалежът, започнал в сутрешните часове на 13 декември на места в Северна България, бързо ще спре, облаците ще се разкъсат и в следобедните часове дори е възможно да се появи слънце.

До вторник следващата седмица ни очаква сравнително сухо време, с разкъсана облачност, но и със слънце, показва средносрочната прогноза за времето, базирана на компютърни модели и представена в “Дарик кафе”.

Нощните температури в този период почти в цялата страна ще са отрицателни – минус 3-4 градуса, а през деня положителни – от 1-2 до 4-5 градуса в различните райони на страната.

През уикенда времето ще е сухо и ще е студено, като на места в западните котловинни полета и Северозападна България можем да очакваме температури в ранните сутрешни часове до минус 8 – минус 9 градуса.

Във втория ден на следващата седмица от север-североизток отново ще нахлуе студен въздух и пак са възможни превалявания от сняг подобно на настоящия вторник, като отново валежът ще е кратък и процесът ще приключи бързо.

След вторник-сряда атмосферата ще се лабилизира и ще има превалявания, но около 23-24 декември се очаква слабо затопляне и ако има валежи около Коледа, то вероятно в някои райони те ще бъдат от дъжд, а в други от сняг.

Може да харесате и