Какво не харесват в работата си служителите в Google

Често ви разказваме как на служителите на Google им е провървяло. Те работят в прекрасни офиси, получават потресаващи подаръци, занимават се с интересни неща и освен това разполагат с всичко, което им е необходимо.

Нещата обаче рядко са толкова едностранчиво добри. Business Insider наскоро разказа за оплакванията на работниците в прословутата компания. Ето какво най-много ги дразни в работния процес.

Джо Канела, бивш старши акаунт-мениджър

През по-голямата част от своя живот ядете храната, която се предлага в Google, заедно с колегите от Google, носите вещи на Google, говорите с Google-съкращения, изпращате Google-съобщения по Google-телефони и в крайна сметка губите представа за живота, който не зависи от голямото G. Във всеки ъгъл на мозъка ви се заражда мисълта, че да искате да отидете на друго място е глупаво.

Част от вас ще кажат: „горкият Google служител…..“ Струва ви се, че служителят в тази компания има всичко, но в крайна сметка се оказва, че важните неща отсъстват.

Влад Патришев, бивш разработчик

Много трудно е да се обсъди някакъв въпрос, ако не говорите с приятел. Важните дискусии се случват изключително рядко, тъй като всеки се придържа към своите убеждения и не се вълнува от чуждото мнение, ако не сте „Важен Бог“.

Кейти Левинсон, бивш разработчик

Хората смятат за неоснователни причините за напускане. Те не са готови да чуят друго, освен за ентусиазма на тема работа в Google и желанието да се остане на работа там. Ако напуснете или пък видите в работата нещо, което не е дъга или пони, практически всички, от майки до шофьори на такси, изискват обяснение – как така не ви е устройвала работата в Google?

Анонимен

Броят на машинациите и манипулациите, към които прибягва мениджърът, управляващ екип, руши всичко.

Анонимен

Може силно да желаете да ви повишат и да положите всички усилия, но нищо няма да се получи. Познавам разработчици, които работят от 8 години в Google и все още не са повишени.

Анонимен

Назначиха ме на ръководна длъжност в Google. Едновременно с това беше нает човек със същото име. В отдел кадри бяха объркали нещата и когато отидох на работа, се наложи да работя на по-ниска позиция, която бе предназначена за другия кандидат, носещ същото като моето име.

Непосредствено след това човекът от отдел кадри отиде да работи в друга компания. Като резултат никой не можа да разреши получилото се недоразумение.

Кейти Левинсон

На всяка мисъл, която не се базира на изчисления, не й се отдава значение. Брой грешки? Никой не е заинтересован, ако не можете да измерите показателите.

Анонимен

За мен най-голям негатив носеше произволното закриване на проекти. За да сложи сол в раната, компанията отклоняваше всички молби за повишение на хора, които са работили над закритите проекти.

Джон Л. Милър

Най-лошото в работата за мен бе невъзможността да реализирам своя потенциал. Аз съм човек с 25-годишен опит в програмирането и ми се налагаше да правя неща, с които може да се справи колежанин с 2-годишен опит в работата. Това ме караше да се чувствам зле.

Анонимен

Разбира се, че можеше да се работи и дистанционно. Това обаче бе равностойно на това да си сложиш кръст на кариерата.

Анн К. Халсал, дизайнер на продукти

Ако работите в един от четирите главни корпуса, по-скоро ви е тясно. Нерядко можете на видите 3-4 служители в един офис или мениджъри, които делят един офис.

При наличието на големи открити зони за хранене, игра, телевизия, разговори и т.н., трудно можеше да си намериш тихо и уединено място за размишляване.

Може да харесате и