fbpx

Какъв човек сте според любимия ви стил музика

5 003

Обичате поп или джаз, а може би сте фен на класическата музика. Вижте какво издава любимата ви музика за вашата личност.

Хеви метъл феновете са нежни и креативни

Адриан Норф, доктор по философия, провежда тригодишно проучване, свързващо музикалните предпочитания с личността, в което участват повече от 36 хил. човека.

Резултатите от него показват, че хората, които слушат хеви метъл са предимно по-млади, доста деликатни, креативни и много близки по характер до тези, които предпочитат класическа музика.

Любителите на класическата музика са умни (и го знаят)

Сложен и замислен е идеалното описание както за класическата музика, така и за нейните почитатели. Според проучването на доктор Норф те са креативни, умни, интроверти и с високо мнение за себе си.

Гледат на слушането на музика като на театрално изживяване и както феновете на метъла обичат величественото. Хората, които слушат класика, са предимно по-възрастни и такива, които печелят добре.

Почитателите на хип-хоп културата са екстроверти

Енергични и ритмични слушатели, феновете на хип-хопа обичат социалния аспект на музиката – танцуване, пеене, и споделяне с други вместо затваряне на музиката в чифт слушалки.

Определят се като екстроверти и имат високо мнение за себе си.

Поп музиката е за дружелюбни нерваци

В сравнение с останалите категории, хората, които слушат поп музика, показват липса на креативност и с тенденция постоянно да се притесняват за нещо. Въпреки това те са дружелюбни и социални.

Слушателите, които непрекъснато си пускат едни и същи парчета, използват музиката, за да влияят на настроението си.

Рокаджиите са сговорчиви, но и егоистични

Класическите рок фенове работят здраво и като цяло са в хармония със себе си. Те са най-егоцентрични, в сравнение с останалите групи. Подобно на почитателите на поп музиката, хората, които слушат рок, използват любимата си музика, за да оправят настроението си, тъй като обикновено я свързват с някакво силно емоционално изживяване.

Феновете в тази група обаче може да се различават доста в зависимост от типа рок, който слушат. Хората, които предпочитат инди рок, са креативни и отворени към нови изживявания, но имат ниска работна етика и самоуважение.

Предпочитанията към пънк рок пък издават енергичност, емоционална прочувственост и слаба съпричастност.

Фолк, джаз и блус феновете са големи мислители

Подобно на хората, които слушат класическа музика, слушателите в тази група са замислени, непредубедени и силно креативни. Използват музиката по-скоро като упражнение за ума, отколкото за тялото.

Ако свирите джаз например, можете да изключите част от мозъка, за да отключите допълнителна креативност.

Любителите на кънтри музиката са трудолюбиви

Хората от тази група са скромни, любезни, работят много. По-малко отворени са към други видове музика и изкуство. Политическите им убеждения са консервативни.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори