Как НЕ бива да се гримираме

Изкуството, което наричаме “мода” е толкова противоречиво, че на моменти не можем да разберем посланието му. Тогава подлагаме под съмнение музите на творците в модните среди.

Е, вдъхновение винаги може да се черпи – прически, тоалети, грим… Ние се вдъхновихме, за да ви дадем ценен съвет: не се гримирайте така! Особено в ежедневието. Разгледайте и ще разберете.

Колкото и да обичаме ярки устни, колкото и червеното червило да е класика… ами, това не можем да го разберем. И докато на модния подиум това може да изглежда някак… хм, интересно, ние ви съветваме все пак да не прилагате наложената от Maison Margiela тенденция навън. Освен ако не е Хелоуин.

Контурирането на устните с молив преди нанасянето на червило е ключов съвет от всички гримьори, особено когато искаме цветът да остане само върху устните. И също когато искаме да се задържи малко по-дълго върху тях. Е, не мислим, че точно това очертаване се има предвид, но… кои сме ние, за да съдим Maison Margiela?

Цветна очна линия? Прекрасно. А светла очна линия? Още по-прекрасно.

Колкото и стилно да стои тази очна линия на модния подиум, ние ви напомняме, че тя все пак е от ревю на висша мода на Versace. И че тази визия в никакъв случай не е подходяща за ежедневието. Е, по-смелите дами могат успешно да опитат този грим за дискотека, бар или тематично парти, но бъдете предпазливи както с цветовете, така и с формата.

Друго топ правило: когато нанасяте червило, се постарайте то да бъде само върху устните.

Забравете за цветните вежди!

Скъпи дами: да, подчертаните вежди са на мода. Но не е последен писък на модата да ги подчертавате с различен от естествения си цвят. Не го правете,ако не искате да изглеждате като клоун или карнавален герой.

 

Може да харесате и