fbpx

Как да премахнем различни болки, без медикаменти?

9 272

Нашето тяло е една прекрасна система!

Здравословните проблеми могат да възникнат от нищото, и в същото време мистериозно да изчезнат. Днес от Novinite.eu ще споделим с вас едни много интересни системи за контрол и овладяване на някои симптоми и болежки.

Как да успокоите нервите?

Ако преди важна среща или събитие, заради което дори не може да овладеете нервите си, духнете няколко пъти срещу палеца на лявата ръка /така, както е показано на илюстрацията/, ще се почувствате много по-спокойни и уверени. Този трик помага за бързо облекчаване на напрежението.

Това се случва заради връзката на дишането и сърдечната честота: бързото духане причинява инхибиране на блуждаещия нерв и свързаното с него ускоряването на ритъма, а издишането забавя сърдечния ритъм. Не всеки се сеща да поеме дълбоко дъх и да издиша бързо няколко пъти в моменти на стрес, затова е и този трик с палеца при нервно напрежение.

Премахнете зъбобола

Вземете парче лед и го движете по меката част между палеца и показалеца.

Там се намира една много важна точка, която се нарича Хъгу – точно по средата на меката част. Ако се приложи лек масаж на тази точка с палец и показалец ще се подобри перисталтиката и работата на дебелото черво, както и дихателната система ще работи без проблеми.

Ако имате възпалено гърло

За възпалено гърло има много рецепти, но не винаги сме в състояние да ги изпълним, затова е най-добре да разтриете меката част на ухото с палец, ако нямате възможност да си направите гаргара, например.

Източник: webnovinar

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори