fbpx

Къде живеят бунтарите в рок музиката

3 992

Бунтарите в рока са сред най-желаните мъже. Но освен с чара си, те се отличават и с вкус по отношение на своите домове.

Може да се изненадате как някои от най-лудите глави са заложили на класиката в интериора, или пък отдъхват сред антики, пише руският Elle.

Вижте как живеят петима от бунтарите в света на музиката.

Боб Дилън

Четириетажният дом, във внушителна сграда в Харлем, построен в края на XIX век, е включен в списъка на охраняемите паметници на архитектурата, но заема и особено място в историята на музиката. В този дом 14 години е живял Боб Дилън – Нобелов лауреат и човек, чието влияние върху музикалната култура на XX век е изключително голямо.

Пет спални, две бани, огромна кухня, с уреди последна дума на техниката, реставрирани колони, оригинални дървени елементи, каменни портали – истинска „Къщата на изгряващото слънце“.

Ози Озбърн

Фронтменът на Black Sabbath живее в предградие на Лос Анджелис, а домът му предоставя изключителна гледка към града и планината. Интериорът на шестте спални, десетте бани, залата за тренировки, библиотеката, музикалното студио, домашният кинотеатър, басейнът и спа салонът, са дело на съпругата на Ози – Шарън и на дизайнера Мартин Лорънс Булард. Той е автор и на интересните решения в домовете на Елтън Джон и Шер.

Иги Поп

Колкото и да е странно, един от най-ексцентричните рокаджии живее в много класически дом в Маями. На фона на спокойни бежови оттенъци на стените и килимите, ефектни могат да се нарекат единствено червените завивки на диваните и произведенията на изкуството. Но стопанинът на дома е толкова харизматичен, че да твърдим, че този дом е лишен от рок дух, няма как да стане.

Мик Джагър

В дома на Мик Джагър, в бохемски район на Париж, съседстват глем рокът и сдържаната класика. Мебели от средата на XX век, антики и артобекти – при създаването на интериора за фронтмена на Rolling Stones е бил важен всеки детайл, включително сложните оттенъци на таваните и сводовете в неокласически стил. Цялото това стилово многообразие изглежда достатъчно ефектно, както през деня, така и през нощта, заради системата на осветление.

Пол Маккартни

Пентхаусът в сграда от средата на миналия век, намираща се в Манхатън, заема цели три етажа. Огромните прозорци, от пода до тавана, разкриват приказна гледка към Сентръл парк.

Частният асансьор, тераса, библиотека (без да смятаме няколкото спални, гостната и баните) – представляват крепостта, която сър Пол Маккартни пази зорко.

 

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
Затвори