fbpx

Йорданка Фандъкова обясни кое е най-голямото предизвикателство в момента

Голямото предизвикателство пред европейските народи и правителства е справянето с мигрантската вълна. Това каза Йорданка Фандъкова, председател на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България”, зам.-председател на ПП ГЕРБ и кмет на София, по време на откриването на провеждащата се в столицата конференция „Ценности, религии и секуларизъм”, съобщи „Фокус”.

„Специалистите и учените трябва да бъдат питани и чувани по такива важни теми, защото от тях трябва да дойдат идеите, които след това да се обсъждат от политиците, които след това вземат политическите решения. Именно такава е целта на конференциите и кръглите маси, които правим заедно.

Професионалното мнение е най-доброто противодействие на популистките призиви, които винаги избуяват в ситуации на несигурност”, посочи Фандъкова. По думите ѝ популизмът може да бъде изключително вреден, особено когато става дума за сериозни теми, засягащи изконни човешки ценности и права.

„Въпросите за ценностите на демократичното общество, на Запада, в които сме възпитавани и вярваме, за мястото на религията в съвременния свят, са изключително важни. Особено като имаме предвид и появата на нови, човеконенавистни идеологии, които търсят легитимност в религията. Всичко това се нуждае от много сериозен експертен анализ, обществен дебат и сериозни политически решения”, подчерта кметът на София.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x