fbpx

Извадиха тяло от самолета с изчезналия футболист

Спасителните екипи, които работят по останките на изчезналия в Ламанша самолет с футболиста Емилиано Сала, са извадили тяло, информира „Скай Спортс“.

Все още няма яснота дали трупът е на аржентинеца или на пилота Дейви Иботсън. Очаква се заключението на експертизата на патолога в остров Портланд, от английското графство Дорсет.

Работата на дистанционно управляваните подводни апарати (ROV) се затруднява от силните подводни течения в Ламанша. Въпреки това тялото е извадено по възможно най-добрия начин.

Самолетът, който изчезна от радарите на 21 януари по време на полет от Нант за Кардиф, се намира на около 67 метра дълбочина на около 34 км от бреговете на остров Гърнси.

Заради влошените условия на работа в последните часове, опитите за изваждането на повърхността на откритите самолетни останки са преустановени. Очакванията са в близките дни да няма нови опити, тъй като прогнозата за времето не е благоприятна.

„Въпреки че не е възможно да извадим останките на самолета, разполагаме с достатъчно видео записи. Очакваме от тях на научим повече за случилото се“, споделиха пред „Дейли Мейл“ от спасителния екип.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x