Издирват шофьор, блъснал дете до училище и избягал

Варненската полиция издирва шофьор, който вчера е блъснал 8-годишно момче и е избягал. Детето е откарано и настанено за лечение в болница.

Инцидентът е станал около 11 часа на ул. „Св. Климент Охридски“ в посока „Михаил Колони“ (Шишковата градинка) край училище, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Варна.

Неизвестна до момента кола е блъснала 8-годишното момче и е напуснала произшествието. Детето е откарано в болница, където е установена контузия на мозъка, настанен е наблюдение в неврохирургията, няма опасност за живота му.

В личния си профил във Фейсбук бащата на момченцето Мартин Пенчев призова за помощ, за да бъде открит виновният шофьор.

“Оказа се, че колата не е била БМВ, а азиатски седан – Киа, Деу или подобна. Може и американска да е. На цвят тъмно червена, бордо или някакъв подобен ярък цвят. Не е сив, бял или черен. Човекът с БМВ-то го намерихме. Той бил спрял да помогне. Номерът остава същият СА 2806. От КАТ дойдоха. Според тях, не можели да открият колата, защото липсвали последните два символа от номера. Не била тази, за която си мислели. Обадили и се и тя казала, че пътува за Германия”, написа бащата.

По случая е образувано досъдебно производство. От МВР-Варна апелират към свидетелите на инцидента да се обадят в сектор „Пътна полиция“.

Източник: fakti.bg

Може да харесате и