Издъхна циганинът, който предизвика зрелищно меле на пътя край Пловдив

26-годишният мъж, който причини тежката катастрофа до Кадиево вчера издъхна.

Припомняме, че лек автомобил „Пежо“ с пловдивска регистрация се вряза челно в смолянски камион МАН, натоварен с бутилирана минерална вода. Това се случи по обяд край село Кадиево, като сигналът е бил подаден на телефон 112 около 12,45 часа.

В резултат на удара камионът се беше обърнал в крайпътната нива, стотици бутилки с газирана вода се бяха разпилели по пътното платно.

Най-вероятната причина за сблъсъка е рисково изпреварване, съобщава „Марица“.

Шофьорът на леката кола се е спускал по опасен пътен участък със сериозен наклон, където важи ограничение на скоростта от 60 км/ч. Отсреща се е движел камионът.

Водачът на товарния автомобил е забелязал идващия насреща автомобил и в опит да избегне сблъсъка при рязко завъртане на волана и натискане на спирачкатаизгубил контрол над превозното средство, тъй като тежкият товар поднесъл.

26-годишният водач на колата, който е от ромски произход, е бил настанен за лечение в болница, където по-късно е починал. На място с дрегер бил тестван 43-годишният шофьор на товарния автомобил, а резултатът бил отрицателен, съобщиха от полицията.

Местопроизшествието бе запазено от служители на РУ-Стамболийски, които извършиха оглед. До приключване на работата по изясняване на причините за катастрофата и разчистване на пътното платно автомобилите се пренасочваха по обходни маршрути.

 

Може да харесате и