fbpx

Историята на Велка – майка на 5 деца, която изгуби битката с рака след лекарска грешка

Историята на Велка от Годеч – майка на 5 деца, която изгуби битката с рака след лекарска грешка.

44-годишната жена се нуждаеше от 60 хиляди лева за животоспасяваща операция в Германия. Парите бяха събрани за 5 дни, но болестта беше в много напреднал стадии.

За децата остана да се грижи съпругът на Велка. Той отглежда децата си без никаква помощ от близки или роднини. Година след като Велка си отиде, репортерът на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров се върна в осиротялата къща.

Година по-късно в Годеч живеят три от децата й със своя баща. По-големите им синове са на пансион в София, където учат, не всеки един от тях чувства огромна празнота.

По-голямата част от събраните пари за лечението на Велка остават. Те са за децата ѝ като навършат 18 години. Мъжът ѝ Краси не може да ги използва, защото няма брак с Велка, разказва Bulgaria ON AIR.

 Може да видите видеото тук.

Децата получават наследствена пенсия след смъртта на Велка – по 150 лева на дете, а познати помагат на семейството, с каквото могат, но от роднините на мъжа няма кой да се включи. Жив е само баща му, който е възрастен и живее в Горна Оряховица, а от страна на Велка няма никой и тази липса тежи.

„Най-лошото е, че не се свиква и не става по-леко. Колкото повече минава времето, толкова по-голяма нужда имам от нея. – разказва Краси – Не мога да се сетя кое е лесно. Като има проблеми са по пет“.

Работният ден на мъжа е като в казарма. Сутрин е на работа, приготвя децата за училище, вечер ги прибира и започват домашните и игрите. Краси готви, той е и баща и майка, но не това го плаши.

„Не ми пречи. Чувствам се задължен и отговорен към майка им. Трябва да се справя и да ги отгледаме тези деца“.

А те знаят, че майка им бди над тях. Биха ѝ казали, че много я обичат и искат да я гушнат и целунат. Всеки ден говорят за нея, гледат снимките й, спомнят си какво е казала. За празниците не искат дрехи и играчки, а да са живи и здрави.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x