fbpx

Историята на жената родила 69 деца

9 179

Днес повечето от нас имат или ще имат само 1-2 деца, в миналото много хората са имали по 5 и повече деца, но никой не може да стигне една рускиня, за която легендите разказват, че е родила цели 69 деца!

Според „Рекордите на Гинес“ най-многодетната майка в света е съпругата на руския селянин Фьодор Василиев. Не се знае много за нея, дори за първото ѝ име се водят спорове – някои източници я наричат Валентина, а други твърдят, че истинското ѝ име е загубено в историческите летописи.

Г-жа Василиева била първата съпруга на Фьодор Василиев. Семейството живеело в Шуя, Русия. Не се знае точно кога е родена, но е записано, че е живяла до 76-годишна възраст. Между 1725 и 1765 г. г-жа Василиева родила 69 деца, от които само 2 загинали като бебета. Според „Рекордите на Гинес“ тя е преживяла 27 раждания – 16 от които с близнаци, 7 с тризнаци и 4 с четиризнаци.

27 раждания за 40 години не звучи напълно невъзможно, но все пак е трудно за вярване. Обикновено бременността продължава 40 седмици, но при близнаците често се стига до преждевременно раждане. Според изчисленията на BBC г-жа Василиева може да е родила близнаците си в 37-ата седмица, тризнаците в 32-рата, а четиризнаците – още в 30-ата седмица от бременността. Ако изчисленията са верни това прави 936 седмици, в които тя е била бременна, или общо 18 години.

След смъртта на първата си съпруга Фьодор се жени отново и има още 18 деца от втората си жена, която му родила шест двойки близнаци и шест тризнаци. Фьодор починал през 1782 г. Много днешни експерти обаче се съмняват в цялата история. Въпреки че теоретично г-жа Василиева е имала достатъчно време да износи всички тези бебета, има още няколко фактора, които трябва да се вземат предвид.

ЕТО КАКВО МИСЛЯ И УЧЕНИТЕ ЗА ТАЗИ ИСТОРИЯ!

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...