fbpx

iPhone на бъдещето: Изработен от рециклирани материали

Технологичният гигант Apple възнамерява да прави своя най-популярен продукт iPhone от рециклирани материали. Това обаче ще се случи в бъдеще, когато компанията ще се откаже от използването на материали, добити от мини, за сглобяването на смартфоните, пише Business Insider.

Амбицията бе представена в доклада за екологичната отговорност на Apple от 2017 година, който проследява „зелените“ идентификационни данни на производителя.

„Вярваме, че целта ни трябва да бъде верига за доставки със затворен цикъл, в който продуктите са изградени само чрез възобновяеми източници и рециклирани материали“, сочи текстът на доклада.

Според вицепрезидена на компанията по околна среда, политически и социални инициативи Лиса Джаксън Apple прави нещо рядко срещано, като заявява цел, преди напълно да е открила начина, чрез който ще я постигне.

Докладът сочи, че когато става дума за материали, за които все още не съществуват технологии за рециклиране, ще са необходими инвестиции за научноизследователска дейност и други решения.

Със сигурност следващото поколение iPhone няма да е направено от рециклирани материали, но това е дългосрочна цел за компанията.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x