fbpx

Идва нова порция валежи

419

Времето днес ще е облачно, на места сутринта ще има мъгли.

На юг облачността ще се разкъса в хода на деня, но вечерта отново ще се уплътни. Валежи не се очакват.

Температурите остават високи – между 6 и 9 градуса в Северна и между 10 и 15 градуса в Южна България, съобщава НИМХ.

В планините ще бъде облачно. Над Рило-Родопския масив облачността ще се разкъса през деня. Възможни са слаби превалявания от сняг след обяд в западните части на Стара планина. Средиземноморският циклон, от който очакваме разваляне на времето в следващите дни, днес ще обхване територията на Гърция. Очакват се обилни валежи, силни ветрове, гръмотевични бури и градушки в централната и южната част на страната. Обявени са предупреждения с червен код за опасно време.

У нас валежите ще започнат утре в следобедните часове в Южна България. В началото ще завали дъжд, а постепенно с падането на температурите дъждът ще преминава в сняг.

В четвъртък ще превали сняг и в Северна България, но трайна снежна покривка не се очаква. Захлаждането обаче ще го усетим, тъй като дневните температури ще се върнат към своите зимни стойности – между 3 и 4 градуса. Студената вълна ще ни държи почти до края на седмицата.

13 от измервателните станции в страната отчитат мръсен въздух през нощта и рано тази сутрин. Два пъти над нормите остава концентрацията на фините прахови частици в Пловдив. Очаква се вятърът в източна България днес да раздвижи атмосферата и да намали замърсяването.

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...

Моля, споделете статията, за да може тя да достигне до повече хора!

Благодарим ви!!!
x