Идеите за газови връзки между България и Гърция не стихват

Енергийните министри на България и Гърция ще обсъдят развитието на газовите връзки между двете държави, съобши БНТ.

Това ще стане по време на първото издание на енергийния форум “Форум за нефт и газ”, който ще се проведе в Александруполис. Форумът се организира от Американо-гръцката търговска камара, със съдействието на Гръцката асоциация за енергийна икономика.

Новината за продължаването на диалога за развитието на на газовите връзки между България и Гърция идва само ден след подписването на Меморандума за разбирателство между двете страни за развитието на високоскоростната железопътна връзка “Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе”.

В хода на официалното посещение на премиера Борисов в Кавала той и гръцкия му колега Алексис Ципрас бяха категорични, че с подписването на меморандума са дава началото на проект, който открива нови хоризонти за сътрудничество в транспорта и енергетиката на държавите.

На форума в Александруполис да присъства българският министър на енергетиката Теменужда Петкова, която да разговоря с енергийния министър на Гърция за диверсификацията на маршрутите и източниците на природен газ, както и за изграждането на интерконекторна връзка България-Гърция. Очаква се двамата да коментират и евентуално развитие на терминала за втечнен газ край Александруполис.

Източник: news.bg

Може да харесате и