fbpx

И родната полиция да се пази!

255

Завчера зрелищата на територията достойно осигури родната ни полиция. Дотам, че дори протестиращите да започнат да им съчувстват.

Започвам да разбирам воплите на Шкембе войвода и гербавите армията да помага на полицията. Че ако започнат сериозни протести, численият състав рязко може да намалее от “приятелски огън”, демек да не вземат да се изтрепят самички, докато пазят властта!

И забележете, става дума за газов спрей със сълзотворен газ. За който всяка уважаваща себе си жена знае, че не се пръска в затворени помещения и при ветровито време, особено ако вятърът духа срещу теб. Това и в магазините го обясняват до припадък, като си купуваш защитата. Но май при обществената поръчка е липсвало подробно указание за полицаите как точно се употребява. А е трябвало да има!

А сега си представете, че вместо спрей, имаха от онези големи флакони със сълзотворен газ, каквито стрелят във Франция. Или пък имат водни оръдия или гумени куршуми. Малиии, без полиция ще останем в такъв случай, ще ни изпотрепят и себе си ще изпотрепят!

Обучение му е майката, да знаете! И прием на курсанти в полицейското с КИ над 80 поне. И някой да ги пази.

И проследявайки прясната история на родната полиция, която я пердашиха по гетата и я блъскаха по магистралите, започвам искрено да се притеснявам. Ще стане сакатлък, ако не се научат поне себе си да пазят.

Затова и протестиращите следващия път – ама моля ви се, пазете ни полицаите, Боку на тях разчита да го пазят! Ще вземат да се натръшкат, докато се опитват да ви озаптят, и ето ти новина – протестиращи избиха полицаи!

Зрелища, зрелища….не е лошо да си ги припомним при следващото гласуване на бонусите им.

Елена Гунчева

Още статии в тази категория
Коментари
Зареждане...