Хвърлят над 3000 снегорина да чистят пътищата

Над 3 000 снегопочистващи машини ще обработват републиканската пътна мрежа. Предвижда се затваряне на участъци от нея през нощта за всички превозни средства до почистването ѝ. Това заяви инж. Дончо Атанасов по време на съвместен брифинг с МВР в Агенция “Пътна инфраструктура”.

Умоляват се водачите в Северна и Североизточна България да не предприемат пътуване от тази вечер, петък и събота заради очакваното влошаване на времето.

Той посочи, че постепенно ще навлиза много голям средиземноморски циклон с ветрове между 15-25 км. в час. “Очакват се доста сериозни навявания, образуванията на преспи, особено в Североизточна България. Ние сме взели превантивни мерки.

Предвиждаме в третокласната пътна мрежа в тъмната част на денонощието при образуването на големи снежни преспи да затваряме част от републиканската пътна мрежа за всички превозни средства”, каза още той.

По думите му за участъците, които ще бъдат затваряни, ще се вземат допълнително мерки да не допускат автомобили, които да останат вътре в почиствания участък в преспите.

Решенията за затварянето на третокласната пътна мрежа или втори клас ще се взимат на място от ръководителите на Областните пътни управления. Затворените участъци ще бъдат обособени със знаци.

Атанасов апелира водачите да не навлизат в такива пътни участъци. Очакват се всички неприятни метеорологични условия – дъжд,поледици, снегонавявания, висока скорост на вятъра, образуване на преспи.

Може да харесате и